Jeg tar vare på meg for deg.

Det er snart Valentines, hvor rosa kort med hjerter på sendes ut med et ønske om en date. Det får meg også til å tenke på min egen relasjon til en fantastisk mann (hver Valentines dag sender han meg ei melding hvor han sier “would you be my Valentine?”). Jeg elsker det!

Og samtidig… vi har hatt våre ups & downs.

I etterpåklokskapens ånd, ser jeg at det er noen nøkler som har vært stor suksess (og noen som definitivt ikke har vært det.. men det får vi snakke om en annen gang). 


Og jeg kan bare snakke for meg selv, men av de aller viktigste nøklene i relasjon til min partner har vært å ta ansvar for meg selv og mine egne behov.


Og jeg tror at som kvinne er dette kanskje mer viktig enn vi tror. Vi har ofte et naturlig omsorgs-gen som gjør at vi naturlig tar vare på andre. Våre barn, mann, familie og venner, i tillegg til at vi føler et ansvar for jobben og også foreldrene våre. Om vi vil er listen over ting å gjøre lett å fylle, og ofte plasserer vi oss selv langt nede på denne listen. 

Og når kvelden kommer stuper vi i seng, sliten og trøtt av dagen, og slett ikke med overskudd til å relatere oss til vår partner med et fullt hjerte, energi i hver eneste celle og romantiske tanker. I stedet er det mer fristende å lukke øynene og sovne så fort som mulig bare for å få nok søvn ..om ikke annet så i alle fall prøve å få et best mulig utgangspunkt til neste dag (og alt du må gjøre). 


Høres kjent ut? Da er dette for deg. 


Jeg vil gjerne invitere deg inn i et eksperiment, hvor du forestiller deg at du tar deg tid i hverdagen din, til å fylle på til deg selv, slik at du har massevis av energi til å nære din relasjon til din partner (eller andre som betyr mye for deg). Forestill deg at du lader batteriene, kjenner på egne behov, kan fylle egne behov og ta fullt og helt ansvar for deg.


Det er sikkert massevis av måter å gjøre dette på, men her er mine beste tips:5 tips for å ta vare på deg selv
(og din partner):

1. Bring skjønnhet, rom og høyere energi inn i livet ditt

Dette kan være alt fra blomster på kjøkkenbordet, en tur i badekaret, til å ta på rosa lebestift og høye hæler. Selv om jeg bruker hverken rosa lebestift eller høye hæler, er jeg veldig glad i å ha på meg klær jeg føler meg vel i, kanskje en lipgloss og en rosa genser som jeg rett og slett kjenner gjør meg glad :) Kanskje liker du å pynte litt opp i hjemmet ditt, få rot unna og skape plass i både skap og skuffer, og kanskje også samtidig skape litt mer plass i hodet? Eller kanskje sette på noen oljer i diffuseren eller at du føler deg fantastisk med nytt undertøy (selv om kanskje ingen andre ser det?). Eller lese en bok som nærer og løfter deg?

2. Blokker ut tid i kalenderen og gjør det som DU trenger

Dette er kun for deg. Og nei, du trenger ikke å få dårlig samvittighet fordi du tar deg tid til deg selv. 

Til f eks massasje, trening, yoga, meditasjon, eller kanskje en retreat? Kanskje til venner som løfter og inspirerer i en gjensidig energetisk utveksling? Gjør det til en høy prioritet. Jeg har over mange år hatt en yoga og meditasjonspraksis, men den siste tiden har jeg kjent på at jeg trenger også noe annet. Derfor har jeg blokkert ut de siste timene på fredags-arbeidsdagen som rullerer mellom å ta sangtimer, trene styrketrening eller kafe med venninner.

Poenget er å vite hva du trenger for å nære deg OG sette av tid til det OG gjøre det.

3. Kvalitets stille tid med deg selv. 

I yogaens verden kalles det meditasjon, men i realiteten er det kanskje mer å sette seg ned på en stol, en pute, ligge i dyp avspenning, hvor ingen input kommer inn. Det er her momentet i tankene får surre seg rundt og kanskje miste litt av sitt moment, og at du kan få innblikk i hva som foregår på innsiden av egne tanker. 

Det er også der du kan kjenne på egne følelser og få anledning til anerkjenne dem og gjøre deg til venns med dem. Det er i dette kraftfulle følelser mister sin makt og skaper rom for et balansert og fredfullt rom med aksept og kjærlighet til deg selv. 

Å sørge for at du er glad i deg selv er grunnlaget for å være glad i noen andre. 

4. Fortell deg selv hva du ønsker for deg

Som en fortsettelse på punktet over kan du invitere inn et mantra som setter en intensjon for hvordan du vil at det skal være å være deg:

Jeg ønsker for meg at jeg er trygg, at jeg er lykkelig, har god helse og lever et godt liv. 

Det er rart hvor fort denne setningen blir et mantra som du får «på hjernen» og som helt ubevisst blir rotfestet i valgene du gjør. 

5. Inkluder din partner

Jeg ønsker for deg at du er trygg, at du er lykkelig, har god helse og lever et godt liv. 

Jeg ønsker for oss at vi er trygg, at vi er lykkelig, at vi har god helse og at vi lever et godt liv. 


Dette bare skaper gode vibber, og setter en intensjon du kan navigere ut fra. I starten kan dette føles litt rart, men veldig snart blir det som et ankerfeste i hva du ønsker for for din partner og for dere, og hvor valgene dere gjør kan bli tatt ut i fra.

(dette er også fantastisk å gjøre for barna dine)

Jeg tør å påstå at tiden sammen med andre blir så mye mer nærende og magisk når man kommer inn i relasjonen med frisk energi og egenkraft fra et ståsted hvor man virkelig kjenner på å ha fyllt seg selv med næring, og med et genuint ønske om å tilbringe tid sammen med den andre. 


Fyll på så mye til deg selv, at når du føler deg skikkelig skvist er det bare din «jummy juice» som kommer ut <3 

God Valentines Dag!

Og legg gjerne igjen en kommentar om du vil :)

XO
Katrine