Gir du fra deg kraften din?

Har du noen gang følt at du gir og gir og kjenner at det er ubalanse i hvor mye du gir og hvor mye du får tilbake? 

Eller at du har vanskelig med å sette grenser overfor andre og tar på deg ansvar for andres følelser? Eller kanskje setter du alt for sterke grenser med nulltoleranse for nyanser?

Da kan det hende at det er Kraft Chakra som snakker høyt til deg. 


Dette er nemlig noen av det vi føler på når dette kraft chakra er i ubalanse. 

Andre tegn kan være at du føler deg kraftløs/motløs, har dårlig samvittighet, føler deg emosjonelt overveldet og har en fordøyelse som ikke helt er i harmoni.


Tema for tredje chakra handler nemlig ofte om kraft til en selv vs kraft til andre og nyanser derimellom. 

Veldig ofte ser jeg at vi kvinner spesielt har en ubalanse her som ofte kommer av vi har et stort omsorgshjerte og derav gjør veldig mye for alle andre før vi begynner å tenke på oss selv. 

Vi rett og slett setter oss selv langt nede på prioriteringslisten når det gjelder å dekke egne behov som å hvile, gjøre noe som nærer deg og ta vare på deg selv, til fordel for barn, foreldre, jobb og annet, ofte etterfulgt av dårlig samvittighet og følelsen av å ikke strekke til. 

Hmm… kjenner du deg igjen sier du? Ja, jeg tror vi alle kjenner på den av og til. Og om du føler at dette er noe du har lyst å gjøre noe med, så les videre. DEN FEMININE VS MASKULINE BALANSEN I KRAFT CHAKRA


Du kan nemlig aktivere og balansere chakraene. Og det er her man kan gjøre mye selv for å komme i vater igjen :) 

Det er litt ulike veier til dette avhengig av den feminine og maskuline energien man jobber med (for ordens skyld, dette handler ikke om man er mann eller kvinne, det handler om de subtile temaene innad i hvert chakra og rekkefølgen de aktiveres i).

La meg forklare. Tema for 3. Chakra handler om Kraft! 

Når det er i «balanse» refererer jeg egentlig til relasjonen mellom senteret av 3. Chakra som representerer den feminine kraften, og den ytre ringen som representerer den maskuline kraften.

Når disse aktiveres og relaterer seg med hverandre har du et sterkt Kraftchakra i balanse.  Da føler du deg kraftfull, du tar aktive valg, du står for dem og du føler selvtillit. 

I motsetning, når disse to ikke er aktivert eller relaterer seg til hverandre vil du kanskje føle deg lav på energi, kraftløs, vanskelig å ta valg, lav selvtillit og kanskje også ha en dårlig fordøyelse. 

For å bli bedre kjent med hvordan du kan aktivere ditt kraftchakra er det viktig å se på forskjellen mellom den feminine og maskuline delen av chakraet. 


Den feminine delen av kraft chakra handler om følelsen av å være kraftfull i deg selv, bygge deg selv og nære deg selv.

Den maskuline handler om å bygge andre opp, nære og løfte andre gode. 

En balansert dynamikk mellom disse kan være at du løfter og nærer deg selv og andre samtidig. 

Hvorav det som aktiverer den feminine energien er å løfte å nære seg selv og derav løfte og nære andre. Og det som aktiverer den maskuline energien er å løfte og nære andre og derav løfte og nære deg selv. 


Ser du forskjellen? Samme, men forskjellig. Ingen motsetninger, men en fin dynamikk mellom å gi og motta. Nyanser av følelser omkring et aktivert og balansert 3. Chakra er følelsen av selvtillit, kraft og energi, god fordøyelse og at det er lett å puste helt ned i magen. Følelsen av å løfte hverandre (inkludert deg selv) er en selvfølge, og misunnelse og grådighet er et ikke-eksisterende tema. 

En ubalansert relasjon mellom disse vises ofte av at man enten løfter og nærer andre på bekostning av en selv (veldig typisk oss kvinner, dessverre), eller at man løfter og nærer seg selv på bekostning av andre (noe vi ofte ser i maktkamper i politikken). 

Nyanser av følelser omkring ubalanse i det tredje chakra kan være grådighet, makt, maktesløshet, kraft, kraftløshet, lav selvtillit, og vi kan merke det på kroppen som bli fort sliten, at vi fryser, har dårlig fordøyelse og stivhet og nervøs følelse i solar plexus. ER DU KVINNE?

 

Men altså dette er spesielt for deg som er kvinne.. nettopp fordi at er du mann ville jeg ha skrevet det på en annen måte.. (og akkurat nå syns jeg kvinner fortjener å få litt bluss i kraft chakra sitt).

Inngangen til Kraft chakra for oss kvinner går ofte gjennom hjertet. 

1503618_809344719146148_515285402607827739_n.jpg

Dette er den veien inn i dette chakra som genererer den feminine energien og som ofte faller oss naturlig. Dette er ofte når vi virkelig føler sterkt for noe, for eksempel at det virkelig rører oss i hjertet at en situasjon er dårlig for noen, gjerne ispedd med medfølelse..

Ja, nettopp medfølelse er døren via hjertet og inn i kraft chakra! 

Vi føler det så sterkt og vi har så mye medfølelse og BOOM! vi må gjøre noe med det. Dette er kraft chakra. Og avhengig av hvor mye styrke vi kommer inn i dette med, jo mer ustoppelige er vi.

(for alle business-kvinner: Det er derfor det er så viktig å ha en dyp mening i den jobben du gjør. Om du føler sterkt på at det du gjør nytter er du rett og slett SUPERWOMAN).

 

Lett? Vel.. det finnes mange grunner for at mange helt ubevisst har blokkert denne veien inn i kraft chakra. Dette kan for eksempel være at du har opplevd å få mye motstand fra omgivelsene en gang du var virkelig kraftfull. Og din ubevissthet tolket det slik at det var tryggest å bare dimme ned denne kraften for å ikke støte noen. 

Det er heller ikke uvanlig å være redd for sin egen kraft, og justerer den med å holde den tilbake, gjerne via å føle å litt mindre, og justere pusten litt mer i brystet ved hjelp av diafragma (da får du stivhet i midt i ryggen i stedet, og gjerne mellom skulderbladene. Men det er kanskje greit? Det er da tross alt bedre å være litt stiv enn å føle det? Eller?).

Om du er en av dem, ikke fortvil.. vi er mange som har gjort og gjør dette og det er en naturlig mekanisme for å beskytte seg selv.

Men av og til trenger vi å oppdatere kartet med terrenget, rettere sagt chakraene med nuet. 

KLAR TIL Å LØSE OPP BLOKKERINGENE OG AKTIVERE KRAFT CHAKRA DITT?

 

Det finnes mange yogaøvelser, pusteteknikker og meditasjoner for å jobbe med kraft chakra. Jeg har plukket ut en myk inngang til kraft chakra, rett og slett fordi at skal vi jobbe dypt ville jeg ha gjort det i et rom hvor jeg kan være sammen med deg og veilede deg <3

Men denne er snill og myk, tar ikke lang tid og kan gjerne gjentas hver dag i en uke:

 • Sett deg i en behagelig posisjon eller legg deg ned på yogamatten din (eller annet underlag, men ikke i sengen, da vil kroppen tro at du skal sove..)

 • Legg begge hendene dine på hjertet, vend oppmerksomheten din til der hendene dine er og ta en dyp innpust inn i lungene under der hendene dine er. Gjenta 3 langer med dype pust. Pust inn med nesen og ut med munnen.

 • Flytt hendende dine til magen rett ovenfor navlen. Gjør det samme der. 

 • La en hånd ligge på magen, den andre til hjertet og gjør følgende: 

  • Legg oppmerksomheten din til berøringen mellom hånd og mage og ta en lang god innpust i magen, pust inn med nesen, ut med munnen.

  • Deretter flytt oppmerksomheten din til berøring mellom hånd og hjertet, og pust inn med nesen, send pusten i hjertet, pust ut med munnen. 

  • Deretter  skift mellom en pust i magen og en i hjertet, annenhver gang ca 10 ganger (om du kommer ut av tellingen er det ikke så farlig, der viktigste er at du gjør dette noen ganger)

  • Eter ca 10 pust i fordelt på magen og hjertet, ta en dyp innpust inn i både magen og hjertet, hold i 3 sekunder, åpne munnen og pust ut all luft.


 • Kom tilbake til normal pust, legg hendene ved siden av deg og observer hvordan du har det akkurat nå. 

 • Når du er klar legg den ene hånden på mange og den andre på hjertet og inviter inn kjærlighet, takknemlighet og medfølelse for deg selv og andre som det faller deg naturlig. Inviter den inn som en følelse og visualiser at den vokser i deg som et lys sprer seg fra hjertet og ned mot magen. 

 • Deretter visualiser at lyset vokser seg gult og stort i magen/solar plexus, fra ditt senter til utover hele magen. Og inviter så inn en aksept av egen kraft, akkurat som du løfter av sløret som har dekt til lyspæren og at det nå er tid for å skinne, lyst og vakkert. 

 • La dett gule lyset spre seg i hele kroppen som om det går ned beina dine og ned i jorda og oppover mot himmelen og stjernene. Og kjenn litt på den koblingen som er mellom deg, jorda og solen, stjernene og resten av universet. 

Husk at du er stjernestøv.. Hele kroppen din kommer fra stjerner og atomer som ble til ved Big Bang! Du er en stjerne, så kraftfull er du. Så betydningsfull er du. 
— Katrine
 

Eteriske oljer som aktiverer Kraft chakra:

 • Sitron olje: står for solens kraft, kraft i den feminine senteret av 3. chakra. Fokuserer også energien din og samler tankene (god når du føler deg overveldet med mange tanker)

 • Zen Gest: Er egentlig en oljeblanding av ulike urter som er laget for å støtte fordøyelsen og opptak av næringsstoffer. ..og fordøyelse av emosjoner, den støtter deg i fordøye de emosjonelle aspektene ved hverdagens hendelser og hjelper deg å plassere ting på plass, slik at du ikke føler deg emosjonelt overveldet. Denne påvirker hele kraft chakra.

(Velg en av dem, og ta en dråpe rundt navlen eller ha i diffuser)

 
 

Lykke til! Legg gjerne igjen en kommentar. Hvordan opplevde du denne øvelsen for Kraft chakra?

XO
Katrine