Hvorfor han vil fikse når hun vil prate (Hals Chakra)

I fare for å provosere litt har jeg hatt det litt morsomt med denne tittelen :)

Og beklager om jeg har tråkket noen på tærne. Hensikten er rett og slett å belyse de ulike feminine og maskuline kvalitetene i hals chakra.

For om du er som meg og av og til føler det er vanskelig å si det du har på hjertet, eller at du MÅ si det du har på hjertet? 

Eller at du er stiv i nakken eller ruskete i stemmen uten helt  vite hvorfor? Da kan det være at det er hals chakra som snakker til deg.

Copy of chakra challenge-5.png

Hals chakra handler om kommunikasjon, og forholdet mellom å uttrykke seg med ord og uttrykke seg med kroppsspråket.

For eksempel.. Når hals chakra er aktivert og i det som kalles balanse, for det en følelse av at «jeg kan uttrykke mine behov med ord» og «jeg vet når det er tid for å ikke uttrykke meg også». 

Av og til kan også hals chakra være overaktivert, som gir en følelse av at «jeg MÅ uttrykke det jeg mener», eller underaktivert som gir en følelse av «jeg kan ikke uttrykke det jeg mener».

Et overaktiv eller underaktivt chakra kommer av «historier» vi holder som sanne, basert på det som har skjedd i fortiden, det vi har lært i livet og også kulturelle og familiære nedarvede «regler».

Derfor kan det være at vi føler hals chakra er litt i ubalanse, uten å helt forstå hvorfor. Det er ikke en gang «din feil». Det er bare sånn det er :) 

Men ikke fortvil, det er veldig flott å kunne jobbe med disse historiene i hverdagslivet vårt, for å balansere chakraene, og for hals chakra handler det altså om kommunikasjon. 

Hals chakra jobber også nært med Hjerte chakra, der vi henter empati, omsorg, kjærlighet og medfølelse. 

Når hals chakra og hjerte chakra jobber sammen, kan vi uttrykke det vi mener med kjærlighet, medfølelse og omsorg. 

Dette kan være en god ferdighet å ha med seg.

Den Feminine vs Maskuline balansen i Hals og Hjerte chakra


Dette er noe av det jeg syns er veldig interessant og som har en stor overføringsverdi til livet og relasjonene våre. 

La meg forklare.. jeg tar utgangspunkt i at du som leser er kvinne og at du har naturlig for å aktivere den feminine energien i chakraene. 

Relasjonen mellom hals chakra og hjerte chakra handler om å uttrykke og å føle. 

Forskjellen er om du uttrykker det du føler eller om du føler det du uttrykker.

La meg ta et eksempel:

Har du noen gang kjent på at du «trenger å prate med din mannlige partner om noe»? 

Dette er mest sannsynlig den feminine aktiveringen som inviterer deg til å snakke om det du ikke helt forstår enda (hals chakra), for å virkelig forstå hva du føler, og opprette kontakten med deg selv og kanskje også mellom dere (hjerte chakra).

Kanskje en logisk og naturlig ting for oss damer som aktiverer den feminine energien i chakraene?

Så vi går kanskje til vår mannlig partner og sier «du jeg trenger å snakke om noe». Kanskje har du lagt merke til at han gjør det, om enn litt motvillig? 

Og her er grunnen..

Han kommer mest sannsynlig til å aktivere den maskuline energien som starter i det første chakra, og det er en lang vei fra første chakra til hals chakra og inn i kommunikasjon. Hans største demon er å ikke være god nok for deg og han vil for alt i verden unngå å feile på dette. 

Derfor..

..med å si at vi vil prate om noe, plasserer du han i en ganske umulig posisjon allerede der. Og her vil du kanskje tenkte at «man kan jo ikke la være å prate bare fordi at han vil unngå det? Det er jo akkurat det som er problemet!!» ? 

Jeg er enig, og det er fordi jeg er kvinne og ser det fra det feminine perspektivet. Poenget her er å også anerkjenne det maskuline perspektivet slik at vi kan skape visdom i hals chakra. Det er her oppmerksomhet rundt disse forskjellighetene er nyttig, slik at du vet hvordan navigere, og kan aktivt hjelpe han i føle seg godt nok slik at du får en prat som du ønsker (mer om det litt lenger ned.

Men altså.. han står altså overfor to umulige valg;

1) å ta en prat, noe han vet du er mye bedre til enn han ergo han vet at han vil komme til kort og feile

2) la være å snakke med deg, hvilket han også vet ikke vil falle i god jord hos deg. I begge tilfeller har han feilet, noe som er hans største demon.

(Nevnte jeg at hans største demon er å feile?)Og det er her du kan bidra med din feminine kraft!

Skjermbilde 2019-05-06 kl. 20.07.35.png


Aller først: Anerkjenn ditt behov for å snakke, men også anerkjenn hans motvillighet, og en ting til.. du kan hjelpe han til å føle at han lykkes. 

For når du trenger å aktivere hals chakra for å komme i hjertet chakra ditt (snakke om det for å føle deg sett, hørt og forstått), der vil han mest sannsynlig møte sitt kraft chakra først og vil ha lettere for å komme med forslag om hva som kan gjøres for å fixe problemet. (hva du enn gjør her, ikke nedvurder dette!)


Om han kunne gjøre noe som fixet problemet ville han ha gjort det der og da (vit at dette er en kjærlighetserklæring og ikke en emosjonell avvisning).

Og det  her du kan komme med en hjelpende hånd. Gi han en konkret oppgave han kan gjøre som vil hjelpe deg å «fixe problemet» f eks la han vite. At du setter pris på han og fortell han at du trenger han til å lytte. Det som er viktig er anerkjennelsen av han og du lar han vite hvordan han kan lykkes i dette.

Om han går i garasjen og skrur på bilen i stedet, la han gjøre det, det er hans måte å finne frem til følelsene sine på, selv om han ikke vet det selv enda (og hvis du lar han gjøre det med din velsignelse og heiarop fra deg vil du hjelpe han til hans hjertechakra.)

Vis han at du setter så stor pris på det han gjør, at han føler seg verdsatt og virkelig satt pris på (hjerte chakra). Dette vil nemlig også hjelpe han inn i halschakra. 


Og det er da han begynner å bli klar for å prate. Han trenger kanskje bare litt lenger tid for å bli klar enn det du gjør.

Og når han prater, er det fint å også være klar over at når han prater fra hjertet er det følelser han allerede har følt og at han prater for å forstå dem i et større perspektiv. I motsetning til deg og meg som kanskje prater for å utforske ulike følelser, slik at vi etterhvert kan vite hva vi føler og finne ut hvordan vi kan håndtere dem. 

 

***

(Et lite tips om du er mann og leser dette; for å hjelpe kvinnen din inn i hjertet sitt og videre ned til handling (og sexualitet), kan du spørre henne hva hun føler og la henne prate. Den beste måten å hjelpe henne på er å se henne i øynene og lytte mens hun prater. Du trenger ikke å gjøre så mye mer).

La meg understreke at dette er veldig forenklet, satt på spissen og at vi alle aktiverer både maskulin og feminin energi i chakraene. Det har egentlig ingenting med kvinne mann å og gjøre, selv om tendensen er svært påfallende og mange kan nikke gjenkjennende med et lite smil på lur. Jeg er på ingen måte parterapeut, men jeg syns det er interessant å se meg selv og min partner i lys av chakraene. 

Jeg vil også nevne at ulike situasjoner kan by på ulike utfordringer avhengig av relasjonen og dens historikk. Men disse verktøyene kan med fordel prøves, for de handler mye om å anerkjenne hverandres ulike måter, anerkjenne seg selv og relasjonen dere i mellom. 

***


Hvordan hals chakra, hjerte chakra og kraft chakra aktiverer feminine og maskuline kvaliteter, kan være fint å ha i bakhodet når vi føler at vi kjenner  for eksempel at hals chakra rusker litt og vi trenger «å ta en prat».


En suksessfull prat for oss kvinner handler kanskje mer om å bli hørt, sett og forstått, og også kanskje mest av oss selv, slik at vi forstår hva vi føler, kommer i kontakt med oss selv og ev kan gjøre noe med det?

Mens en suksessfull prat for han handler kanskje mer om å si det han allerede har følt og nå snakker han for å putte forståelsen inn i mental kunnskap og et større perspektiv?


Det er bare to ulike veier inn og ut av hals chakra og hjerte chakra. Begge like gjeldende, bare litt forskjellig.


Hverdagsmagien

Et sted på veien der, du på din vei fra de øverste chakra og ned mot første, og han fra første på vei mot 7. Chakra, møtes dere i verbal kommunikasjon og i hjertet. Men det vil se og føles ulikt ut. Anerkjenn dette og se om du kan sette pris på forskjellighetene fremfor å forvente at det skal være likt for alle. 


Det er her magien skjer.

Der du og han kan møtes i noe av det jeg kaller Sacred Union, som handler om at summen av dere to er større enn hver for seg. 

Eksempelet jeg har brukt er noe jeg ser mange nikker gjenkjennende til, og også noe David har utforsket i flere år.

Og jeg må nesten le..

Selv om jeg vi “intellektuelt vet” dette, er det med en stor dose ydmykhet jeg skriver at dette er en praksis som må øves på.

Skjermbilde 2019-05-14 kl. 15.39.33.png

Denne praksisen er vår «Loving Practice» for hverandre.

Det er ikke endestasjonen, men selve praksisen som er målet. Der visdommen er å navigere de ulike kvalitetene våre fra chakraene med klokskap, anerkjennelse og kjærlighet.

Og hvis du er kvinne og leser dette..

Dette er en navigering av den feminine kraften, slik jeg definerer feminin kraft. 


Hva tenker du? Var dette nyttig? 

Om du vil lære mer om CHAKRAS finner du en episode av podcasten dedikert til dette. Du finner den her. Du kan også søke på Deva Talks på Podkaster, Spotify og iTunes.

XO

Katrine